Bonfile

Bonfile

Lop et diye tabir edilen bonfile, dananın sırtının arka kısmında bulunan bir kastır. Her hayvanın sağ ve sol tarafından 2’şer parça çıkmaktadır.Hayvan arka ayaklarından güç aldığı için arka kısmında yer alan tüm diğer kas-etler gibi az yağlıdır. Lop et diye tabir edilebilir. İyi bir dana bonfilesi; 2 kg civarında olur. Hayvanın en değerli yerlerinden biridir. Pişme derecesi artsa dahi yumuşaklığını kaybetmeyen lezzetli bir ettir.

ETÇİİ

Ürünler

Büyükbaş Et Ürünleri

Karkas, Kısa But, Kaburga, Gerdan, Kürek, İncik Bodigo, Kemikli Fileto, Nua, Tranç, Kıyma, Kuşbaşı Naturel...

Küçükbaş Et Ürünleri

Süt Kuzu, Süt Kuzu But, Süt Kuzu Kol, Süt Kuzu Fileto, Süt Kuzu Kaffes Dööşsüz, Süt Kuzu Kafes Döşlü...

Değerli Ürünler

Antrikot, Kontrafile, T-Bone, Bonfile, Pirzola Dilimli (Dallas Steak), Porterhouse, Osso Buco, Kuzu Küşleme...

Özel Ürünler

İnegöl Köfte, Tekirdağ Köfte, Misket Köfte, Cızbız Köfte, Hamburger Köfte, Blok Köfte...

Sakatatlar

Dana İşkembe, Dana Paça, Dana Beyin, Dana Kemik, Dana Böbrek, Dana Yürek, Dana Dil, Dana Ciğer...