Gürkan Şef
T-Bone
Edirne Tava Ciğeri
Ciğerleri önce ince ince yaprak şeklinde doğranır. Daha sonra kevgirde güzelce yıkanır. Ciğerin gevşememesi için, bir kilo ciğere 2-3 çay kaşığı tuz atılır. Besili hayvan olduğu için dana ciğeri kullanılır. Dananın ciğeri daha etli ve az sinirli olur.
Pişirme Önerisi
Ciğerler una bulanıp yağda kızartılır. Kızartmada ayçicek yağı kullanılması tavsiye edilir. Ciğer, kızgın ama çok kızgın olmayan tavada kızartılır. Ciğer kızartıldıktan sonra, acı biberle servise sunu
Malzemeler
-
1 Kg Kemikli, dilimli fleto
-
Et suyu
-
Tuz
-
Karabiber
-
Roka
-
Limon
-
Ekşili Beyaz Ekmek
Hazırlanma Süresi
30dk
Pişirme Süresi
15dk
Porsiyon Sayısı
30dk