Gürkan Şef

T-Bone

Edirne Tava Ciğeri

Ciğerleri önce ince ince yaprak şeklinde doğranır. Daha sonra kevgirde güzelce yıkanır. Ciğerin gevşememesi için, bir kilo ciğere 2-3 çay kaşığı tuz atılır. Besili hayvan olduğu için dana ciğeri kullanılır. Dananın ciğeri daha etli ve az sinirli olur.

Pişirme Önerisi

Ciğerler una bulanıp yağda kızartılır. Kızartmada ayçicek yağı kullanılması tavsiye edilir. Ciğer, kızgın ama çok kızgın olmayan tavada kızartılır. Ciğer kızartıldıktan sonra, acı biberle servise sunu

Malzemeler

  • 1 Kg Kemikli, dilimli fleto

  • Et suyu

  • Tuz

  • Karabiber

  • Roka

  • Limon

  • Ekşili Beyaz Ekmek

Hazırlanma Süresi

30dk

Pişirme Süresi

15dk

Porsiyon Sayısı

30dk

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.